Starter i Alde Akva etter nyttår

Amanda Martins Skeie starter over nyttår i Alde Akva. Hun kommer fra stillingen som prosjektingeniør i Sterner, hvor hun har jobbet de siste seks årene. Foto: privat.

Starter i Alde Akva etter nyttår

Kompetanseleverandør Alde Akva på Stord har utvidet teamet med Amanda Martins Skeie (42) som er ny prosjektingeniør. – Det blir kjekt å ta tak på nye utfordringer på nyåret, sier hun.

Gründer og daglig leder i Alde Akva, Kjell-Torodd Fitjar Bremskau sier til LandbasedAQ at Alde Akva har ansatt Amanda Martins Skeie (42) som ny prosjektingeniør fra og med 1. januar 2024. Hun har jobbet de siste seks årene i Sterner.

– Både prosjektene vi er involvert i, og nye forespørsler går ofte over til detaljeringsfase, noe som vi ønsker å rigge oss videre for. Og da med Amanda sin lengre erfaring som prosjektingeniør, med modellering og prosjektering innen RAS-teknologi, prosess og P&ID, så vil hun styrke vårt team ytterligere, sier Bremskau.

Amanda Martins Skeie ser frem til nye utfordringer i Alde Akva. Foto: privat.

 

– God match

Alde Akva-sjefen mener Martins Skeie innehar sterke faglige kvaliteter, forståelse og erfaring fra akvakultur og prosjekter.

– Dette kombinert med en givende, positiv og inkluderende personlighet, er hun en meget god match med team Alde, forteller han.

Gründer og daglig leder i Alde Akva, Kjell-Torodd Fitjar Bremskau sier de er glade for å få Martins Skeie sin kompetanse med på laget. Foto: Magnus Johan Marøy.

 

Fra januar 2024 er selskapet 12 ansatte, geografisk fordelt til Stord, Haugesund, Trondheim og Drammen.

– Vi er avhengig av et solid og sammensveiset prosjektteam, og da er vi veldig stolte av å kunne tiltrekke oss dyktige og ettertraktede fagpersoner som virkelig brenner for å bidra til å prosjektere og utvikle både nåværende og fremtidens akvakulturanlegg. Vi gleder oss stort over alle gode ansettelser i 2023, og det er en gledelig kickstart på 2024 med ansettelsen av Amanda, legger han til.

 

– Nye muligheter

Martins Skeie sier til LandbasedAQ at hun syntes Alde Akva virker som et spennende firma med mange muligheter.

– De har gjort det kjempebra til tross for at de er et ungt selskap og jeg har hørt bare godt om dem. Det blir rart å bytte beite og litt vemodig, men det blir veldig kjekt å bli bedre kjent med nye kollegaer og ta tak på nye utfordringer på nyåret.

Hennes arbeidsoppgaver blir blir blant annet modellering og tegningsproduksjon (CAD), generell prosjektering, faglig og teknisk bistand.

Martins har utdannet seg innen Marinteknikk ved HiB, som er en 3-årig bachelorstudie, og har de siste seks årene jobbet i Sterner som prosjektingeniør og fått bred erfaring innen RAS-teknologi, prosess og P&ID, CAD og Plant 3D.

– Jeg har jobbet i tilbudsfaser, prosjekter og vært på bygginsområdet når det har vært nødvendig. Ellers har jeg fem års erfaring fra Subsea-industrien fra tidligere. Jeg har hatt en veldig fin tid i Sterner, med flinke og gode kollegaer som har lært meg mye, opplyser hun.

Martins flyttet fra Brasil til Norge da hun var fire og vokste opp på Askøy, utenfor Bergen. Nå har hun bosatt seg på Os, en time unna Bergen og forteller hun har mulighet til å pendle til Stord når det trengs, hvor selskapet har hovedkontor.

 

Therese Soltveit JOURNALIST

PUBLISERT Onsdag 20. desember 2023 – 07:32